dimecres, 26 de juny del 2013

INFANTIL A L'HORT

Un altre  curs s’acaba i a l’hort de la nostra escola és quan més activitat hi ha, però durant tot l’any escolar no ha parat i continuarà....
Grata va ser la notícia de que havíem guanyat un primer premi IMET d’educació “Josep Vives Ciurana”  que havíem presentat el curs anterior sota el nom “Els nostres hortets: reciclem, construïm, sembrem i mengem”,  solament cal dir: -Gràcies alumnes pel vostre esforç i interès que demostreu vers l’hort- i quedarà per sempre amb la plantada d’arbres fruiters que vam fer tota l’escola.
A l’octubre en Rachid, pare de dos alumnes,  ens va ajudar amb el seu motocultor a llaurar l’hort mentre el netejàvem de les poques males herbes que hi havia i de  restes de conreus. Després tiràrem adob orgànic i en un matí vam deixar la terra de l’hort preparada per a plantar o sembrar.
Els alumnes d’Infantil a la tardor van plantar cols, bròquils, col-i-flors, bledes...i sembraren faves. Tardaren, però al final va arribar l’hora de collir i tots contents a casa amb la collita...Ahh!  i els de segon amb manats de pastanagues, api, julivert....cols i bròquils
Quan la primavera obria els ulls o d’una manera o altra es feia notar vam comprar un motocultor per poder llaurar l’hort...i un dissabte  el vam deixar  net com una patena.
Vam venir de vacances i com a bojos a plantar enciams, tomaqueres, bajoqueres, pebroters i una altra vegada tot ple.
Molts a l’hora de pati venen a netejar, regar i...algú que altra a menjar alguna maduixa... mmmmm què bones!!

També aquest curs hem participat en les dues paradetes solidàries.


dimecres, 5 de juny del 2013

AL MES DE MAIG, PLOU DE RAIG A RAIG




S'acaba el maig i entrem ja a la recta final. Ara és quan fa més goig l'hort, les flors amb els seus colors vius, els enciams a punt, a les tomaqueres s'hi comença a veure els tomàquets una mica verds encara....fa olor de romaní, de menta....mmmm!!!!!!!!!!!!!.  Qui ens ho explicaria millor, que la nostra estimada Lola Casas en el seu poema de l'hort:

L’hort de l’avi

Darrere de la muntanya,

a l´esquerra del camí,
l´avi té un tros de terra
on va cada matí.
Totes ben arrenglerades
(arreglades, ordenades)
trobo cebes, alls i cols,
mongetes
i grans tomàquets
vermells i daurats al sol,
pèsols tavella-verda
i flors blanques de les faves,
pastanagues i fesols,
patates i un munt de raves.
Quan arriben les vacances
m´alço ben aviat.
Avi, espera´m!
Jo t´ajudo!
Deixarem el tros llaurat? 
 Lola Casas


Us deixem una petita mostra de com està el nostre hort a dia d'avui!!
Fins aviat!!!.